Batmobeer: Batmobile B-music en Brouwerij Bliksem Blond Bier

Batmobeer: Batmobile B-music en Brouwerij Bliksem Blond Bier

Zie je al die -b’s? Brouwerij Bliksem houdt van de combinatie van bier en muziek. Met die gedachte brouwden de Bredase metalheads een bier samen met de legendarische B-music band Batmobile. Batmobeer! Brouwerij Bliksem en Batmobile. Op vrijdagavond 1 juli presenteerden ze hun blonde lekkers. Tijdens een optreden van Batmobile in Brack, het proeflokaal van Bliksem en Ramses Bier. Ik kon niet wegblijven!

Zo’n 200 liefhebbers van bier en muziek (of een van beide) stonden gisteren in Brack te wachten op Batmobile. En op het officiële startsein voor Batmobeer. Het hadden er ook zomaar 100 meer kunnen zijn. Schatten is nooit mijn grootste talent geweest. Veel fans van het eerste uur, zo leek het. Merijn Dietvorst, een van de oprichters en eigenaren van Bliksem, drukte me van te voren op het hart om vooral stipt op tijd te komen: “De band begint om 20.00 uur en speelt een uur.”

 

Keurig netjes om 20:45 uur nam Merijn de microfoon op het podium in zijn hand voor een welkom en een introductie van Batmobeer. Nog drie minuten later klonken de eerste noten van de openingstune. Rock ‘n’ roll. Al tijdens die intro (“the famous Batmobile, the famous Batmobile”) vond ik het geweldig. Wat een band!

Batmobile psychobilly

Begin jaren ’90 hoorde ik Batmobile voor het eerst, ergens in een jongerencentrum. Een man stond luidkeels te verkondigen dat er maar een muziekstijl was die de moeite van het luisteren waard is: psychobilly. Mijn vrienden en ik vonden hem vooral een snoeshaan. Maar mijn interesse was wel gewekt. Batmobile’s muziek, met nummers als Transylvanian Express en Shoot Shoot, was iets dat ik nog niet eerder had gehoord. Nu stond ik in Breda. Zo’n 30 jaar later. Voor het eerst bij een optreden van de band die hun muziek al jaren geen psychobilly meer noemt, maar B-music. Een optreden om de collab van Brouwerij Bliksem en Batmobile mee te omlijsten.

Bliksem Batmobeer

Ik bestelde – uiteraard – een Batmobile en Merijn legde me uit wat ik moest proeven. Chouffe-gist en veel extra Duitse hops. Ik kreeg precies waarop ik hoopte. Een doordrinkbaar blond bier met een mooie ronde smaak. Ik proefde veel banaan en wat kruidnagel door de gebruikte gist en het bier heeft een prettig grassige, wat droge afdronk. Het geeft het bier ook meteen de extra bite waarop je hoopt bij de associatie met psychobilly. Het is ideaal voor tijdens een concert. Of buiten op het terras. Of voor tijdens een voetbalwedstrijd op tv, bezoek van je schoonouders, na het maaien van je gazon of….of eigenlijk gewoon overal bij. Als je er maar Bredase B-music bij draait, natuurlijk.

Bier en muziek: de pairing

Bier en muziek. De heren van Bliksem geven je bij ieder van hun bieren een luistertip op het etiket. En nu is er dus deze collab met Batmobile. Behoorlijk geniaal, als je het mij vraagt. Ik had een plaat (Bail Was Set At $6,000,000) besteld die ik na de show kon ophalen. Omdat ik zelf ook geloof in de combinatie van bier en muziek, ben ik van plan om hem helemaal grijs te draaien in Beer Dudes Offline. Moet je dit weekend het gras maaien? Komen je schoonouders op bezoek? Is er toch nog ergens voetbal op tv? Of heb je gewoon zin om Batmobile te luisteren? Je weet nu wat de ideale pairing is.

Wil je Batmobeer of een ander bier van Brouwerij Bliksem proeven? Kijk hier en je ziet what’s in store.